Organisatie

De Enecogen energiecentrale is een 50/50 deelneming tussen het Nederlandse Eneco en het Amerikaanse Castleton Commodities International (CCI). De gascentrale maakt deel uit van beider ambitie om schone en betrouwbare energie te leveren. Enecogen is één van de schoonste en meest efficiënte gascentrales in Europa. Het Maintenance Team bestaat uit 8 medewerkers, waaronder 4 EC&I Technicians en 4 Mechanical Technicians. Onder leiding van een Maintenance teamleader zorgen zij voor de optimale beschikbaarheid van de procesinstallaties zodat de continuïteit, kwaliteit en veiligheid van de energieproductie gewaarborgd blijft.

Functie

Wat zijn je belangrijkste taken?

 • Binnen het kader van het Algemene Onderhoudsplan word je medeverantwoordelijk voor de dagelijkse, optimale beschikbaarheid van alle EC&I apparatuur op de centrale.
 • Als eerste in de lijn bij storingen zorg je ter plaatse voor scherpe probleemanalyses en kom je in overleg met collega’s van Maintenance en andere disciplines tot praktische oplossingen.
 • Bij complexe of planbare zaken worden externe partijen ingeschakeld. In dat geval neem je de strikte regie in handen; Jij zorgt ervoor dat alles goed voorbereid en gecoördineerd wordt en dat de uitvoering geheel volgens afspraken en kwaliteitseisen wordt uitgevoerd.

Functie-eisen

Wat heb je daarvoor tenminste nodig?

 • Tenminste een afgeronde Mbo-4 opleiding, studierichting Elektrotechniek, Energietechniek of Procesautomatisering, bij voorkeur aangevuld met cursussen op het gebied van besturingssystemen en storingsanalyses.
 • Schakelbevoegdheid is een pre (STIPEL gecertificeerd).
 • Enkele jaren relevante en aantoonbaar succesvolle werkervaring, opgedaan binnen de geavanceerde procesindustrie en met moderne EC&I apparatuur.
 • Je kunt zeer zelfstandig en zorgvuldig werken, neemt initiatieven, durft doortastend op te treden en bent stressbestendig in onverwachte, hectische omstandigheden.
 • Je bent bereid tot consignatiediensten en – indien nodig – het uitvoeren van weekendwerk en het volgen van opleidingen en trainingen die je beter maken in jouw vakgebied.

Aanbod

Wat bieden we jou?

 • Een afwisselende functie binnen een dynamische en technisch-uitdagende werkomgeving.
 • Een bedrijfscultuur die sterk appelleert aan zelfstandig werken, aan het nemen van initiatief en het dragen van eigen verantwoordelijkheid.
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een dertiende maand, eindejaarsuitkering, bonusregeling, onregelmatigheidstoeslag, consignatieregeling en netto reiskostenvergoeding. De overige voorwaarden zijn conform de CAO PLb (productie- en leveringsbedrijven).
 • Aanvullende (functierelevante) opleidingen en trainingen.

Inlichtingen

Interesse?

Heb je interesse en eventueel vragen over de functie? Neem dan contact op met Shirley Peperkamp via 06-24737011. Wil je solliciteren? Ga dan naar https://experiaservices.com//eci-technician-rotterdam-europoort/ of stuur je sollicitatie per mail naar shirley@experiaservices.com.